Blog Yazmak

Blog Yazmak

Blog Yazmak nedir ne değildir? Bunun size getirisi ne olabilir?

İlk çıktığında kişisel online günlük olarak nitelendirilebilecek bloglar zamanla birden fazla yazarında yazdığı büyük siteler haline geldiler. An itibariyle dünya üzerinde şirketleşmiş büyük bir yazar kadrosuna ve çok daha fazla imkanlara sahip bloglar mevcut. Bunlardan en büyüğü olan yabancı ”The Huffington Post” yani yeni adıyla HuffPost sahibi tarafından 2011 yılında AOL’a (America Online) satıldı. Blog yazmak Internet dünyasında bir köşenin size ait olması demenin yanı sıra ayrıca çok güzel bir hobidir.

Blog yazmak
Blog yazarlığı nedir ne değildir?

Peki blog yazmak size göre mi ve Neden Blog yazmalısınız?

*Bloggerlık ölmedi

*Blog yazmak son zamanlarda iddia edildiği gibi bitmiş gitmiş bir iş değil. Hali hazırda milyonlarca blog var. Sayıları her gün artıyor. Güzel bir iş çıkarırsanız her zaman alıcısı olur.

*Çevrenizi genişletin

Farklı şehirlerden, kültürlerden onlarca insana ulaşma şansınız var. Bu sizi takip eden, belki de destekleyen bir kitleniz olması demek. Neden renkli bir yaşamanız olmasın ki?

*Araştırmacı olun

Blog yazmak demek yazdığınız konu ile ilgili araştırma yapmak edindiğiniz bilgiyi sistematik bir şekilde sunabilmek demektir. Tabi sadece günlük hayatınızdan da bahsedebilirsiniz ama günlük tarzında bloglar ne yazık ki pek okunmuyorlar.

*Yazarlığınızı geliştirin

Blog yazmak demek düzenli olarak çalışan bir yazar olmak demektir. Düzenli olarak blog yazmak yazı yeteneğinizi hiç ummadığınız kadar geliştirecektir.

*Sesinizi duyurun

Çoğumuzun sosyal medya hesapları ve belirli sayıda takipçi dışında kendimizi geniş çapta duyurabileceğimiz bir alanımız yok. Düzenli blog yazarlığı ile çok daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Üstelik eğer güzel bir iş ortaya koyabilirseniz ön plana çıkan şey sadece yazılarınız olacaktır. Yani sosyal medyadaki mecralar gibi komiklikler yapmak veya çok dikkat çeken fotolar koymak zorunda değilsiniz.

*Disipline olun

Belirli bir plana,programa göre düzenli şekilde blog yazısı yazmak insanı oldukça disipline edebilen bir durum. Bir süre sonra alışkanlık haline gelince blog yazmak sizin için spor yapmak gibi, diş fırçalamak gibi bir hal alacak.

*Kendinizi geliştirin

Blog yazmak demek kesinlikle sadece yazı yazmak demek değildir. Yazılarınızı düzenlemeniz, onları yayınlayacağınız web sitesini kurmanız ve yönetmeniz ayrıca yazılarınızın tanıtımını yapmanız gerekecektir. Blog yazmaya başladığınız ilk yılınızı bir staj gibi düşünebilirsiniz. Bu bir yıl içerisinde belkide daha öne haberdar olmadığınız çok şey öğreneceksiniz.

*Para kazanın

Blog üzerinden Google Adsense, Satış Ortaklığı gibi bir çok farklı method ile kazanç elde etmek mümkün. Belirli bir kitleniz oluştuktan sonra bu yönde bir adım atabilirsiniz.

*Foto/Video düzenlemeyi öğrenin

Görselliğe önem verdiğiniz bir blog varsa veya gerçekten geniş çaplı bir iş yapmak istiyorsanız er ya da geç fotoğraf ve video düzenlemesini öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için blog yazmak bir fırsat olabilir.

*Meşhur olun

Çok geniş çaplı olmasa da yazdığınız konularla ilgilenen insanlar arasında zamanla tanınan birisi haline gelebilirsiniz.

*Hayatınıza renk katın

Blog yazmak demek insanın konfor bölgesinden çıkması demektir. Farklı yazılar, yeni yeni araştırmalar, ve yeni insanlar tanımak biraz da uğraşırsanız blog yazarak çok kolaydır.

*İş Teklifleri alın

Yazdığınız konu ile ilgili gerçekten bilgi sahibiyseniz, okurlarınıza bir şeyler katıyorsanız zamanla fark edilmeye başlarsınınız. Çokça ziyaret edilen bir blog sahibi olmak öz geçmişinizde belirttiğiniz çoğu konudan daha fazla dikkat çekecektir. Başarılı bir blog sahibi olmak başlı başına bir iştir.

*Hayatınıza şekil verin

Başarılı bir blog sahibi olarak 9-5 çalıştığınız bir iş yerine size çok farklı bir dünyanın kapılarını açabilir. Blogunuz üzerinden şirketleşip para kazanma ihtimaliniz olabilir. Tabi bunlar çok daha ileri seviye ve zor işler fakat inat edip güzel işler ortaya koyarsanız her zaman oluru olan şeyler.

*Zamanınızı daha iyi yönetin

Gerçekten disiplinli bir şekilde blog yazmak oldukça zaman alan bir uğraştır. Bu konuda başarılı olmak istiyorsanız ister istemez zamanınızı verimli kullanmayı öğrenmek zorundasınız.

*İnsanların fikrini alın

Yazdığınız yazılarla ilgili okuyanlarınızdan yorum rica edin. Blogunuzu bilginin bulunulan coğrafi konumdan bağımsız paylaşılıp yorumlandığı bir platform olarak kullanabilirsiniz.

*Stres atın

Blog yazmak terapi olarak da düşününebilir. Kafanıza takılan bir soruyu okuyucularınızla paylaşabilirsiniz veya sadece ilgilendiğiniz konuya odaklanarak sorunlarınızı bir nebze olsun unutmayı deneyebilirsiniz.

*Influencer olun

Yeterince büyük bir kitleniz olursa markaların iletişime geçtiği sizinle işbirliği yapmak istedikleri bir ”influencer” olabilirsiniz.

*Ortak ilgi alanınız olan insanlarla tanışın

Herhangi bir hobinizle ilgili blog oluşturduysanız yeterince zaman ayırdığınızda ister istemez yazdıklarınızla ilgili insanlar sizin onlara sunduğunuz platformda bir araya geleceklerdir.Sizinle benzer zevkleri olan insanlarla bir araya gelmek güzel olmaz mı?

*Yeni bir hobiniz olsun

Blog yazmak sizin için güzel vakit geçirten belirttiğimiz gibi bir çok artısı olan bir hobi olabilir.

*Uzmanlaşın

Yazmak istediğiniz veya hali hazırda yazdığınız konularla ilgili ne kadar araştırma yaparsanız o kadar bilgili olursunuz. Belirli bir konuda düzenli blog yazmak sizi bilgi açısından çok geliştirecektir.

*Uzaktan çalışın

Blog üzerinden gelir elde etmeyi başarırsanız nereden çalıştığınızın bir önemi kalmaz. İstediğiniz gibi uzaktan çalışabilirsiniz. Sadece bir bilgisayar ve internet bağlantınızın olması yeterli. Hatta üşenmezseniz sistemi oturttuktan sonra telefondan bile yeni yazı yazabilirsiniz.

*Harekete geçin!

Hak eşitliği, çevre kirliliği yani kafanıza takılan ne varsa konu hakkında yazarak konuya dikkat çekilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Sonuç: Blog Yazmak

Blog yazmak özellikle bu hizmeti kolayca ve ücretsiz şekilde veren hizmetler sayesinde oldukça kolaylaştı. Böyle bir niyetiniz varsa tam zamanı diyebiliriz. Sadece neyi hedeflediğinizi ve blog yazmanın size ne ifade edeceğini iyi düşünmeniz lazım.

Eklenmesini istedikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir