En İyi Seyahat Uygulamaları

En İyi Seyahat Uygulamaları

Gidecek yolunuz çok fakat size rehberlik edecek yok. O halde ne yapacaksınız ? Sizi en iyi seyahat uygulamaları yazımızı okumaya davet ediyoruz. Çıktığınız yolculuklarda sizler için derlediğimiz bu uygulama listesinin yardımcı olacağını umuyoruz. Uygulamaların başlığına tıklayarak firmanın veya yapımcının sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Uygulamaların hepsi App Store ve Google Play’de mevcut. Bazı hizmetleri uygulama kurmadan Internet sayfası üzerinden kullanmak da mümkün.

En iyi Seyahat Uygulamaları listemizle dünya avucunuzun içinde

1.Google Maps

Yolda kalmamak için birebir. Gerekirse offline kullanmak da mümkün. Google ekosistemi içerisinde gideceğiniz yerlerin değerlendirmelerini okuyabilir, fotolarına bakabilir hatta isterseniz o sokaktan sanal olarak olarak bile geçebilirsiniz. Internetsiz kullanabilmek için gerekli bilgiler Google’ın sayfasında mevcut. Ücretsiz.

2.CityMaps2Go

Google ile sorun yaşarsanız veya farklı bir alternatif isterseniz Internetsiz kullanabileceğiniz çok güzel bir harita uygulaması. Tek yapmanız gereken önceden gideceğiniz yerin haritasını uygulamaya yüklemek. GPS üzerinden çalışıyor. Haritada restoran,müze,duraklar vb tüm mekanları görmek mümkün.Ücretsiz ama pro versiyonunda sınırsız harita yükleme gibi ekstra özellikler var.

3.Google Translate

Dünyada en yaygın olarak kullanılan çeviri programı an itibariyle Google Translate. Dilini bilmediğiniz bir ülkede insanlarla anlaşmanız gerektiğinde Google’ın çeviri hizmetini kullanıp Türkçe yazdığınız metni istediğiniz dile çevirtmeniz mümkün. Ayrıca anlayamadığınız Menü, müze bilgileri ve benzeri herhangi bir metni de çevirebilirsiniz. Ücretsiz.

4.XE Currency

İstediğiniz ülkenin para birimini girdikten sonra otomatik olarak lira karşılığını gösteriyor. Beğendiğiniz 30 Euroluk kazak acaba kaç lira, Almaya değer mi ? Anında öğrenin. Ücretsiz.

5.Google Travel

Kapanan Google Trips’in yerine gelen Google Travel ile Uçuş,otel,gezi planlamaları ve keşfedilecek yerlerin araştırmasını tamamen google üzerinden yapabilirsiniz. Ücretsiz ve güzel bir uygulama. Genel olarak çok şey barındırıyor. Google Maps ile birlikte kullanıldığında en iyi seyahat uygulamaları arasında en kullanışlı olanlarından.

6.TripAdvisor

Oldukça popüler olan TripAdvisor özellikle eğlence,yemek-içme, gezilecek yerler konusunda tam anlamıyla yıldız bir uygulama. Gideceğiniz yerdeki meşhur restoranları, olmazsa olmazları TripAdvisor ile kolaylıkla sıralatabilirsiniz.

7.AirBnB

Otelde kalmak istemiyorsanız gittiğiniz ülkede bir AirBnb bulabilirsiniz. İnsanlar bu uygulama aracılığıyla kaldıkları evi veya evin bir odasını günlük,haftalık,aylık olarak kiralıyorlar. Genel olarak daha ekonomik oluyor. Ülkede yaşayan insanlara daha yakın olma imkanı mevcut.

8.Uber ve Lyft

Ülkemizde Lyft mevcut değil. Uber ise yasaklı fakat bunlar an itibariyle yurt dışında yaygın olarak kullanılabilen uygulamalar. Hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşım gerektiğinde tercih edilebilir.

9.CouchSurfing

Bu app ile ücretsiz konaklama mümkün. Yurt dışından gelenlere ev sahiplerinin misafir olarak 1-2 geceliğine evlerini açtıkları bir uygulama. Tabi referans sistemiyle çalışıyor. İnsanların sizi kabul etmesi için sizin de evinize önceden misafir almış olmanız gerekiyor. Aksi takdirde kullanması biraz zor.

10.Duolingo / Dil Öğrenme Uygulamaları

Özellikle en çok kullanılan uygulamalardan Duolingo’yu tavsiye ediyoruz. Ücretsiz kullanabilirsiniz. Gideceğiniz ülkeye varmadan biraz pratik yapma imkanınız olur. Sipariş verme,yer sorma gibi kolay şeyleri yolda bile öğrenebilirsiniz.

11.Around Me

Bu uygulama konumunuzu tespit ettikten sonra etrafınızdaki işe yarar eczane,market,benzinci,restoran gibi yerleri listeliyor. Çevrede ne var nereye gidebilirim sorusuna hızlı bir cevap arıyorsanız tam size göre.

12.Sky Scanner / Momondo

Ucuz uçuşları listelemek için kullanılan dünyadaki en yayın iki uygulama. İstediğiniz lokasyona bilet alabileceğiniz tüm hava alanları,uçuşlar,hava yollarını kısa sürede listeliyorlar.

13.Booking, Trivago, Hotels.com

Bu uygulamalarla otel rezervasyonlarınızı yapabilirsiniz. En uygun fiyat için karşılaştırmalı olarak iki üç tanesini kullanmanızı tavsiye ederiz. Bazen kampanya vesaire durumlardan ötürü daha uygun fiyatlandırma olabiliyor.

14.Hostelworld

Otel pahalı geliyor, Airbnb ve Couchsurfing gibi alternatiflere de güvenmiyorsanız. Hosteller tam size göre. Bu uygulama ile gideceğiniz yerdeki hostelleri araştırıp rezervasyon yapabilirsiniz.

15.Tinder / Meetup

Sosyalleşmek amacıyla yabancı bir misafire rehberlik etmek isteyebilecek birileriyle tanışabileceğiniz platform. Tinder bana göre değil diyorsanız daha az bilinen ve nispeten daha masum Meetup uygulamasını tavsiye ederiz. Meetup uygulaması ile ilgi alanınıza göre insanlarla tanışma da mümkün.

16)Gittiğiniz ülkelerin seyahat uygulamaları

Interrail yapıyorsanız Eurail/Interrail uygulaması veya Almanya için DB(deutsche Bahn) uygulamasını tavsiye ederiz. Ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Toplu taşıma Avrupa ve Amerika’da daha gelişkin olduğu için böyle uygulamalar çok işinize yarayacaktır. Uygulama isimlerini gittiğiniz ülkede turistlere bilgi vermek amacıyla kurulmuş olan ”tourist information center” gibi mekanlarda sorabilirsiniz. Çoğu uygulamanın en azından İngilizce desteği mevcut.

17.Visit a city offline

Ücretsiz olan bu uygulama ile istediğiniz şehir için tarihi,kültürel turistik her konuda bilgi veren rehberler indirmek mümkün. Uygulama adından da anlaşılabileceği üzere internetsiz de çalışıyor. Gayet hızlı ve pratik.

18.Rentalcars.com

Sitenin ismi verilen bu uygulama ile istediğiniz gibi araç kiralayabilir. Kimseye bağlı kalmadan gönlünüzce gezebilirsiniz. Özellikle uzun süre kalacaksanız ve civardaki şehirlere de gidecekseniz böyle bir uygulama işleri oldukça hızlandıracaktır.

19.Para Yönetimi Next

Seyahat bütçenizi tam olarak ayarlamak istiyorsanız harika bir uygulama. Ücretsiz olarak kulanabilirsiniz. Neye ne kadar harcamak istediğinizi ve toplam harcadığınız parayı takip etmek bu uygulama ile çok kolay.

20.BlaBlaCar

Tek başınıza araba kiralamak istemiyorsanız BlaBlaCar ile sizinle aynı noktaya yolculuk eden kişilerle yolculuk masrafına ortak olarak uygun bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Ayrıca yeni insanlarla tanışmış olursunuz.

21.PackPoint Travel Packing List

Yola çıkmadan yanıma ne alsam diye mi düşünüyorsunuz ? Bu uygulama ile seyahat amacınızı, sürenizi girdikten sonra mevsime ve seyahat amacınıza göre liste oluşturuluyor. Böylelikle ne alacağınızı unutmuyorsunuz. Ayrıca isterseniz sıfırdan kendiniz de bir liste oluşturabilirsiniz. Kullanımı ücretsiz. Uygulama için satın almalarla ekstra özelliklerini açabilirsiniz.

22.İlk yardım

Bu uygulama ile ilk yardım ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Özellikle merkezi yerlerden uzak bölgelere yürüyüş,kamp amaçlı gidiyorsanız ihtiyacınız olabilir.Tabi resmi eğitimini almadan sadece bir uygulama aracılığıyla böyle bir şeye girişmeniz istenmeyen sonuçlar da doğurabilir. Ama en azından okumakta fayda olabilir.

23.FlightAware

Uçağınız nerede, indi mi hala havada mı ? hangi kapıdan binecektik değişiklik var mı? gibi tüm soruları anlık olarak takip edebileceğiniz uygulama. Haritadan uçağın bulunduğu noktayı tam olarak göstermesi çok hoş.

24.Metric Conversions

Amerika’ya gidenler için gerekli olabilecek bir uygulama. Fahrenheit, Feet gibi birimleri celcius ve metreye çeviriyor.

25.Lounge Buddy

İstenilen bilgileri girdikten sonra hangi havaalanında hangi loungelara ücretsiz olarak girebileceğiniz gösteren bir uygulama. Çok sık ve bol aktarmalı uçuyorsanız oldukça yararlı olabilir. İyi bir lounge deneyimi yolculuğunuza farklı bir keyif katacaktır.

26.Flush

Acil tuvalet bulmanız lazım. Dil bilmiyorsunuz. Bir işletmeye girip sormaya çekiniyorsunuz. Flush tam bu noktada devreye giriyor. Ücretsiz olarak kullanılan uygulama size civardaki tuvaletleri gösteriyor. Yapımcısı Jake Ruston’In sayfasında seyahat için kullanabileceğiniz başka güzel uygulamalar da mevcut.

27.Splittr

Eğer yola grup olarak çıktıysanız ve ortak masraflarınız varsa bu uygulama ile bunların bölüştürülmesini kimin ne ödeyeceğini kolayca yapabiliyorsunuz. Çamura yatan arkadaşlarınız varsa tam yerinde bir icat. Ücretsiz kullanılıyor ama bazı özellikler için uygulama içi satın almalar mevcut.

28.Freeletics

Internetsiz de çalışan bu uygulama ile uzun süre kalacağınız lokasyonlarda belirli bir programla egzersiz yapıp fit kalmaya devam edebilirsiniz. Ekipman gerektirmeyen vücut ağırlığı ile yapılabilecek çok fazla egzersiz mevcut.

29.Tiny Scanner

Diyelim ki yaptığınız harcamaların fişlerini şirketinize göndermeniz veya dosya taramanız gerekiyor ama civarda bu işi yapabilecek kırtasiye yok veya olsa da dil bilmiyorsunuz baya sorun olacak. O zaman ücretsiz olarak Tiny Scanner uygulamasını kuruyoruz. Telefonla fotosunu çektiğiniz resimleri pdf olarak uygun boyutta ve yeterli bir kalitede kaydetmeye yarıyor.

30.Shazam

Gittiğiniz mekanda harika müzikler çalıyor bu neymiş kimmiş soramıyorsunuz. Burada da Shazam imdadınıza yetişiyor. Telefonunuza şarkıyı dinleterek ne olduğunu saniyeler içerisinde öğrenebilirsiniz. Ücretsiz kullanım.

31.NordVPN

Gittiğiniz ülkeye göre günlük olarak kullandığınız Facebook, Instagram gibi uygulamaları kullanamayabilirsiniz. Bu durumda VPN kullanmak mümkün. Tabi unutmayın her zaman bulunduğunuz ülkenin yasalarına tabisiniz. Yani yakalanırsanız sorun yaşayabilirsiniz. Kullanmayın ama bilmenizde fayda var.

32.Sky Map

Gökyüzü haritasını gösteren harika bir uygulama. Kameranızı gökyüzüne tutmanız yeterli. Nerede ne var gösteriyor. iPhone için an itibariyle mevcut değil. iPhone için alternatif olarak SkyView Light indirebilirsiniz. Özellikle doğa yürüyüşlerine, pikniklere gitmeyi seven gök cisimleri ile ilgili kişiler için çok hoş bir uygulama. Ücretsiz kullanılabiliyor.

Sonuç

Seyahatinizi bu uygulamalarla çok daha renkli hale getirebilirsiniz. Fakat arada bir kurum olmadan tanımadığınız insanlarla ulaşım,konaklama vb hizmet sunan uygulamalarda bilhassa dikkatli olmanızı öneririz. Genelde sorun olmasa da olumsuz tecrübe yaşamanız da olası. Çok daha verimli ve kolay bir seyahatin bu uygulamalarla oluru daha kolay diyoruz.

En iyi seyahat uygulamaları listemize eklenmesini istediğiniz başka uygulama veya bir tavsiyeniz varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

En İyi Seyahat Uygulamaları” üzerine 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir